vr 12-04-24

Jan Willem Rozenboom plays Bach

Jan Willem RozenboomIn maart 2023 is het album Rozenboom plays Bach – Seven Transcriptions uitgekomen, de basis van zijn nieuwste theatervoorstelling. Zijn fascinatie voor de geniale meerstemmigheid van Bachs muziek ligt ten grondslag aan het album.

“In de auto heb ik vaak Radio 4 aan. Een paar jaar geleden reed ik op de snelweg toen de sopraanaria Mache dich, mein Geist, bereit uit de Cantate BWV 115 langskwam. Wat kwam dat binnen zeg. Het was een overweldigende, zelfs haast hypnotiserende ervaring. Vooral de meerstemmigheid intrigeerde me. Ik ben het thuis grondig gaan uitzoeken en vanuit die studie is mijn eerste pianotranscriptie ontstaan. Tot dan toe concentreerde ik me altijd op de klavierstukken van Bach, maar vanaf dat moment ben ik ook de ongekende schoonheid van zijn werk in de volle breedte gaan ontdekken. Aus Liebe will mein Heiland sterben uit de Matthäus-Passion is misschien wel de mooiste muziek ooit geschreven.”

Jan-Willem Rozenboom komt uit een ‘klassiek nest’. Zijn ouders hadden vroeger de hele dag Radio 4 aan staan. Deze liefde voor muziek vormt de basis van de carrière van Jan-Willem. In 2000 studeerde hij cum laude af aan het Brabants Conservatorium, maar hij werd pas echt een ‘grote jongen’ tijdens zijn master-studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De cd met de Goldbergvariaties, die Rozenboom in 2015 uitgebracht, werd zeer goed ontvangen.

Rozenboom is ook al jarenlang vaste begeleider van zanger Guus Meeuwis. Van de hit ‘Brabant’ maakte hij een fuga in Bach-stijl.

De ticketprijs is inclusief pauzedrankje.Jan Willem Rozenboom

Muziek

datum
Vrijdag 12 april 2024

aanvang
20.15 uur

duur voorstelling


entree
€ 22.50


Locatie

Podium Boxtel
Burgakker

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we houden je maandelijks op de hoogte van ons theaterprogramma.


Blijf sociaal

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons via Facebook en Instagram.