Toegevoegd aan ons programma: Jandino!

Toegevoegd aan ons programma: Jandino!


Jandino komt naar Podium Boxtel! De bekende stand-up comedian en acteur staat donderdag 6 juni in de theaterzaal aan de Burgakker met zijn fonkelnieuwe show ‘Therapie’. Het programma van Jandino is toegevoegd aan het bestaande programma van het seizoen 2023-2024 en is de laatste voorstelling voordat Podium Boxtel het zomerreces inluidt

Het bestuur van Podium Boxtel is opgetogen over de komst van Jandino, die geldt als een van de meest populaire cabaretiers van ons land. Het theater aan de Burgakker is een van de 29 speelplekken die de in Willemstad op Curaçao komiek geboren aandoet. Onlangs lanceerde Jandino zijn tourplannen en heeft ook Podium Boxtel hem toegevoegd aan het programma.

Lachen als medicijn

Jandino’s programma heet ‘Therapie’. Tijdens de show vraagt hij zich af of de wereld om hem heen steeds gekker wordt en iedereen misschien in therapie moet. Maar welke therapie? Jandino: ,,Er is tegenwoordig voor alles therapie: sekstherapie, psychoanalytische psychotherapie - ik weet niet eens wat dat is - gedragstherapie, systeemtherapie, ervaringsgerichte therapie, relatie- en gezinstherapie. Misschien moeten wij gewoon beginnen met lachtherapie? Lachen is het beste medicijn.”

Judeska

Jandino Asporaat (1981) brak in 2006 door met ‘Antilliaanse pot’. Vele theatershows volgden, onder meer in Ahoy (Rotterdam), Ziggo Dome (Amsterdam) en zelfs een uitverkocht Feyenoord Stadion. In 2011 kreeg Jandino met ‘De Dino Show’ zijn eigen tv-programma dat mede door de FC Kip-sketches razend populair werd.

Sinds 2013 is de komiek regelmatig te zien als panellid in programma’s als ‘Wie ben ik’. Hij was ook presentator van kijkcijferhit ‘Dance dance dance’. Jandino’s typetje Judeska is een regelrecht succes en was met ‘Judeska’s Airlines’ in het theater te zien. Voor zijn rollen in meerdere Bon Bini-films kreeg hij vier gouden kalveren.

Projecten

Niet alleen in de entertainmentbranche is Jandino succesvol. De afgelopen jaren besteedde hij een groot gedeelte van zijn tijd aan projecten op Curaçao. In 2020 organiseerde de komiek een benefietshow voor de Antillen die 1,4 miljoen euro opbracht. Dit jaar opende Asporaat een hoveniersopleiding en een natuurpark op Curaçao.

Kaartverkoop

Jandino staat donderdag 6 juni om 20.15 uur in Podium Boxtel. De online kaartverkoop start vrijdag 5 april om 12.00 uur via deze link: https://www.podiumboxtel.nl/pr...

Tekst: Marc Cleutjens