Theater Pulz! vermaakt en ontroert

Podium Boxtel stroomt vol voor 'is dit nou later?'

Fraaie samenzang in zorgvuldig gekozen liedjes van onder meer Guus Meeuwis, Van Dik Hout en Stef Bos, aan elkaar geregen met pakkende monologen en dialogen. Dat waren de ingrediënten van premièrevoorstelling ‘Is dit nou later?’ van het lokaal gewortelde Theater Pulz!. De zaal van Podium Boxtel was tot de laatste stoel bezet en genoot met volle teugen.

Muziektheater. Onder die noemer presenteerde Theater Pulz! haar voorstelling, die al tijdens de preview in de theaterzaal aan de Burgakker veel liefhebbers enthousiast maakte. Geen genre dat vaak in Podium Boxtel wordt geprogrammeerd, maar waar zeker publiek voor is. Dat bleek enkele jaren geleden tijdens drie uitverkochte voorstellingen ‘De Goei, de Kwaai & de Lillike’ en ook dit keer met de première van ‘Is dit nou later?’.

Onder regie van Lieke Faber uit Liempde - die zelf een van de vijf hoofdrollen vervulde - en op het podium muzikaal ondersteund door pianist Dave Hanhart en gitarist Jeroen Pennings, verzorgden de acteurs een amusant optreden waarin het turbulente leven van hoofdpersoon Jack (gespeeld door initiator John Zwijnenberg) de revue passeerde. In een openingsmonoloog schetste Jack een beeld van zijn leven als ‘mooie jongen’. Een leven dat werd getekend door het vroege verlies van zijn moeder en een uitbundig studentenleven, inclusief oppervlakkige verliefdheden, heimelijke affaires en een échte liefde.

Sterren tellen

‘Is dit nou later’ greep het publiek meteen bij de strot toen het prachtige ‘Sterren tellen’ wordt gezongen, bekend van Stef Bos en Diggy Dex. Langzaamaan ontrolde zich daarna de kleurrijke maar ook ontroerende levensgeschiedenis van Jack en de mensen om hem heen, vertolkt door Karin Tooren, Christian van Zogchel en Kim van Zandbeek die als Jack’s jeugdliefde Carien een glansrol vertolkte. Haar monoloog werd op de bühne op fraaie wijze ingekleurd met lichtbeelden van rode hartjes en andere liefdessymbolen.

‘Is dit nou later’ is dit theaterseizoen nog tweemaal te zien. De cast staat vrijdag 4 november in cultureel centrum Tiliander in Oisterwijk. Zaterdag 14 januari biedt multiculturele accommodatie De Serenade in Liempde onderdak aan de spelers en muzikanten van Theater Pulz!. Kaartverkoop via www.isditnoulater.nl.

Tekst: Marc Cleutjens
Foto: Hans van Doorn