Overrompelend… Harry Hendriks

Podium Boxtel was zaterdag 18 mei tot de laatste stoel bezet voor ‘Alle tijd’, het soloprogramma van Harry Hendriks waarin hij louter eigen liedjes ten gehore bracht. Onbekende liedjes voor de meesten, maar recht uit het hart en zo vertrouwd. En enkele bekende liedjes, uit de reeks die de geboren en getogen Boxtelaar opnam met ‘Lokale Mannen’ Wim Kuipers en Peter van den Hurk.

Harry Hendriks bood zijn publiek in Podium Boxtel een muzikale reis langs landen en muziekstijlen. Met een prachtig openingsliedje waarvan de eerste vioolklanken je meevoerden naar het mistige decor van de Cliffs of Moher aan de Ierse westkust. Of een nummer dat hij schreef in Chicago, met uitzicht op Lake Michigan. Denkend aan één miljoen seconden geleden toen hij zijn lief voor het laatst kuste…

AS GE OOIT

Harry Hendriks trad in Podium Boxtel op met Arthur Lijten, Guus Bakker en Mike Roelofs, alsmede een strijkkwartet dat bestond uit Yvonne van de Pol, David Peijnenborgh, Norman Jansen en Marieke Langekamp. De blazerssectie werd gevormd door Jan Peels, Roy Hoffmans en Ton Hazenberg. Na de pauze was daar ineens Gerard van Maasakkers met wie hij vele jaren optrad. Samen vertolkten ze het fraai gearrangeerde ‘As ge ooit’.

In de toegift betrad Harry Hendriks nog eenmaal het podium – alleen. Hij zong een ingetogen liedje over vrienden en vriendschap. ‘Vrienden voor het leven, vrienden voor altijd. Ik heb voor alles een vriend.’ Het was de perfecte afsluiting van een perfecte avond. Die een warm vervolg kreeg in de foyer waar de zanger-gitarist met zijn band complimenten oogstte. En zijn Engelstalige cd ‘About time’ signeerde. Het werd tijd… (Foto: Hans van Doorn).