Forever 27: Rockhistorie herleeft in Podium Boxtel

Bijna 25 uitverkochte shows hebben ze er al op zitten. En als ze zaterdag 27 oktober op de planken van Podium Boxtel staan, is het alweer de tweede show in een nieuwe reeks van twaalf. Met ‘Forever 27’ presenteren acht muzikanten van de Rockacademie in Tilburg een avondvullende muziektheatervoorstelling die in het teken staat van de ‘Club van 27’: zeven op 27-jarige leeftijd overleden popmuzikanten. Van Robert Johnson en Jimi Hendrix tot Amy Winehouse en Kurt Cobain.

De band bestaat naast Boxtelaar Alex Bergman en Thomas Pieters – beiden schreven de teksten en zingen enkele nummers – verder uit leadzangeres Bo Knippels, de gitaristen Carlota Lopez van de Logt en Thuur Onrust, drummer Roel Eijgermans, bassist Johan Marsman en toetsenist Rolf van de Sande, ook uit Boxtel. Muziek voert de boventoon in het avondvullende programma. Van alle jong overleden rockers passeren meerdere nummers de revue. Het zijn stuk voor stuk klassiekers, van Jimi Hendrix, Robert Johnson, Janis Joplin, Jim Morrison (The Doors), Kurt Cobain (Nirvana), Amy Winehouse en Brian Jones (Rolling Stones).

KAARTVERKOOP

Forever 27 is zaterdag 27 oktober vanaf 20.15 uur te zien in Podium Boxtel. De afterparty wordt verzorgd door de Boxtelse rockband Go Rome, waarin onder meer Jan Bergman – vader van zanger, rapper en tekstschrijver Alex – actief is. Toegangskaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Marimba (Van Beekstraat) en Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. Kaarten zijn voor 18,50 euro ook te koop via www.podiumboxtel.nl.

Dit is een ingekorte versie van het artikel dat verscheen in Brabants Centrum van donderdag 11 oktober. De volledige tekst is te lezen in zowel de papieren als de digitale editie van de krant.

OP DE FOTO: Alex Bergman, Carlota Lopez van de Logt, Bo Knippels, Thomas Pieters, Thuur Onrust, Rolf van de Sande, Johan Marsman en Roel Eijgermans (v.l.n.r.) van de Rockacademie in Tilburg vormen de band die met Forever 27 de Nederlandse theaterzalen ingaat. De jonge muzikanten eren de ‘Club van 27’: zeven op 27-jarige leeftijd overleden rockers. (Foto: Marc Cleutjens).