Feestelijke 100ste filmvertoning FilmPodiumScopia

Op zaterdag 25 maart aanstaande vertoont FilmPodiumScopia, de ‘filmtak’ van Podium Boxtel, zijn honderdste film. Binnen de themareeks ‘Keuze uit Klassiekers’ zal op groot scherm in de Lucaszaal van Podium Boxtel West Side Story te zien zijn. Niet de 1961-versie maar de sprankelende nieuwe versie van Steven Spielberg uit 2021. Het was in 2009 dat de ‘Boxtelse filmprofessoren’ Wim van Liempt en Jos Vervoort voor het eerst een film vertoonden en nog altijd stellen ze ieder jaar met veel enthousiasme het filmprogramma van Podium Boxtel samen.

Van Liempt en Vervoort zijn al hun leven lang groot filmliefhebbers. Ze volgen het kwaliteitsaanbod op de voet, delen hun voorkeuren met elkaar en komen zo telkens weer tot een verrassende filmprogrammering voor Podium Boxtel. De eerste film die in 2009 bij FilmPodiumScopia werd vertoond was ‘La tourneuse de pages’, een Franse wraakthriller. In de daaropvolgende jaren passeerden de meest uiteenlopende titels en genres: van coming-of-age en roadmovies tot psychologische drama’s en biopics en van films uit de jaren vijftig tot recente titels. Altijd worden de vertoningen door Van Liempt en Vervoort ingeleid met een praatje over bijzondere wetenswaardigheden van de film.

Stem op je film naar keuze!

Meestal vinden de filmvertoningen van FilmPodiumScopia plaats in het Muziekhuis aan Passage Riche. De honderdste echter, is feestelijk omlijst en te zien in de grote Lucaszaal van Podium Boxtel.
Alle bezoekers kunnen die avond hun stem uitbrengen op de films die ze komend theaterjaar (periode september-november 2023) willen zien. De vaakst genoemde titels worden daadwerkelijk geprogrammeerd.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 25 maart 2023
Aanvangstijd: 19.30 uur (i.v.m. lengte film, er is een pauze)
Locatie: Podium Boxtel (dus niet het Muziekhuis!)
Prijs: € 7,50
Reserveren: Kan hier – Aan de zaal worden geen kaarten meer verkocht!

West Side Story

Zestig jaar na de klassieke verfilming van de Broadwaymusical ‘West Side Story’ (met de tijdloze muziek van Leonard Bernstein) kwam de grote Steven Spielberg in 2021 met zijn eigen versie, meer een hommage aan de oude film dan een nieuwe interpretatie. Technisch is alles voortreffelijk uitgevoerd: de dansscènes zijn een lust voor het oog, de goeddeels onbekende cast sprankelt en de sublieme soundtrack van Leonard Bernstein blijkt tijdloos. De thema’s van het op Romeo en Julia geënte verhaal zijn onverminderd actueel. Een filmmusical die niet alleen nostalgici zal behagen. Ariana DeBose won een Oscar voor haar rol als Anita, de zus van Maria.