Boekenweek opent met Boek&Bal

23-03-2019

De landelijke Boekenweek is zaterdagavond in Podium Boxtel geopend met het lokale Boek&Bal. Het Boxtelse boekenfestijn is het resultaat van intensieve samenwerking van meerdere culturele organisaties in Boxtel, die erin geslaagd zijn plaatselijke schrijvers een gezamenlijk podium te bieden.
Het Boekenweekthema ‘De Moeder De Vrouw’ stond centraal. Op de bühne in Podium Boxtel was plaats voor lokale fictie en non-fictie auteurs, die samen vele duizenden pagina’s hebben volgeschreven met mooie verhalen, grappige anekdotes, geschiedkundige weetjes en zelfs striptekeningen. De muzikale opening werd verricht door de jonge Boxtelse singer-songwriter Kim Van Casteren.
Presentatrice Tet van der Donk ondervroeg de auteurs, die vertelden over hun werkwijze, hun zoektocht naar uitgevers en hun ambitie om de mooiste zinnen te schrijven. Het publiek van Boek&Bal kon tijdens een boekenmarkt in de foyer nader kennismaken met de schrijvers, die natuurlijk hun eigen werk (gesigneerd) aan de man brachten.

Van der Donk interviewde later op de avond auteur Jeroen Thijssen. Dichteres Martje Wijers – winnares van DichtSlamRap 2019 – hield een fraaie voordracht. Beeldend kunstenaar Jan de Hoogh van Kunstlicht99 presenteerde een kunstinstallatie en er was een uitvoering van theaterstudenten van het Koning Willem I College.

De muzikale afsluiting van Boek & Bal was in de vertrouwde handen van zangeres Fenne van Wuijtswinkel, gitarist Roeland Heesbeen en pianist Diana Huismans, die de theaterzaal enkele maanden eerder tot de laatste stoel vulden met een eerbetoon aan Eva Cassidy.

Boek&Bal is een initiatief van de gelijknamige Stichting Boek en Bal Boxtel, met steun van Podium Boxtel, Vrienden Podium Boxtel, Babel Bibliotheek Boxtel, Bruna Boxtel, Drukkerij Tielen en de Gemeente Boxtel.Delen: