THEATERBESTUUR PRESENTEERT PROGRAMMA SEPTEMBER-DECEMBER 2020

02-07-2020

Podium Boxtel staat weer in de startblokken

Podium Boxtel is klaar voor een nieuw theaterseizoen. Het bestuur van de theaterzaal aan de Burgakker heeft vandaag, donderdag 2 juli, het programma gepresenteerd voor de eerste helft van het theaterseizoen 2020-2021. In de maanden september-december 2020 staan veertien voorstellingen op de rol. De start is zaterdag 5 september met een solo-optreden van singer-songwriter Tim Knol.

Podium Boxtel is terug. Nadat de coronacrisis een vroegtijdig einde had gemaakt aan het theaterseizoen 2019-2020, is de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuw en gevarieerd programma. De ingrediënten zijn als vanouds muziek, cabaret, stand-up comedy en film. Het bestuur van Podium Boxtel presenteert het nieuwe programma in een flyer die vandaag onder haar vrienden is verspreid en ook op tal van plekken in Boxtel afgehaald kan worden.

‘Met trots en vol goede moed presenteren we ons programma’, zo stellen bestuursleden Paul van Alphen, Ton van Dooremalen, Nol Delmée, Marc Cleutjens en Hettie van der Ven in het boekwerkje. Samen met locatiemanagers Femke Lagerweij en Daatje van Alphen van Boxtelse Buren en theaterprogrammeur Bert Engelbart is maandenlang intensief gewerkt aan het samenstellen van een programma dat past bij de schaal van Podium Boxtel en bovendien coronaproof aan het publiek voorgeschoteld kan worden.

Programma eerste seizoenshelft 2020-2021

Na seizoensopener Tim Knol volgt op 19 september Culturale, de gratis toegankelijke aftrap van het culturele seizoen in Boxtel. Culturale staat dit jaar in het teken van de samenvoeging van het dorp Esch met Boxtel. Samen met stichting Bockepruik en stichting BELL heeft het bestuur van Podium Boxtel een afwisselend programma samengesteld waarmee Esch op cultureel gebied welkom wordt geheten in Boxtel.

Op muzikaal terrein begroet Podium Boxtel tot de jaarwisseling voormalig leadzanger Nol Havens van VOF de Kunst (1 oktober) en de Boxtelse zanger en liedjesschrijver Patrick Hendriks (14 november). Cabaretiers en stand-up comedians die voor het voetlicht treden zijn Rob Scheepers (26 september), Janneke de Bijl (15 oktober), Camerettenfestival (30 oktober), Glodi Lugungu (26 november) en Andy Marcelissen (3 december).

FilmPodiumScopia – een initiatief van de Boxtelse cinefielen Wim van Liempt en Jos Vervoort – presenteert in de theaterzaal aan de Burgakker vier films. Dat zijn Wild Tales/Relatos Salvajes (24 september), Margin Call (22 oktober), L.A. Confidential (19 november) en Spotlight (10 december). Kinderliedjeszanger Dirk Scheele staat 8 november in Podium Boxtel.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis is in Podium Boxtel de komende maanden een aantal richtlijnen van kracht, die een bezoek aan de theaterzaal prettig en tevens veilig maken. Zo wordt invulling gegeven aan de anderhalvemetermaatregel en is de zaalcapaciteit verkleind naar 84 stoelen. In setjes van twee kan het publiek genieten van alle voorstellingen. Stoelen mogen niet verplaatst worden. Bovendien krijgen bezoekers een stoel toegewezen en is vrije plaatskeuze niet mogelijk.

Vanwege de coronacrisis worden aan de zaal geen kaarten verkocht. Kaartjes voor alle voorstellingen zijn uitsluitend online via www.podiumboxtel.nl te koop. Dat geldt ook voor het gratis toegankelijke evenement Culturale. ‘Dankzij deze maatregelen weten we vooraf precies hoeveel mensen we kunnen verwachten’, licht voorzitter Paul van Alphen toe.

Bij binnenkomst stellen medewerkers van Podium Boxtel enkele gezondheidsvragen aan de bezoekers. Via een verplichte looproute door de foyer kan men (uitsluitend contactloos) een drankje kopen en de zaal betreden. Daar krijgt men een stoel toegewezen. De garderode is gesloten; jassen dienen onder de stoel in de theaterzaal te worden gelegd. Voorafgaand aan de voorstelling kan gebruik gemaakt worden van het toilet; tijdens en na de show is dit niet meer toegestaan.

Aan het einde van de voorstelling wordt het publiek gevraagd de zaal rustig te verlaten. Men vertrekt via een andere route en door een andere deur dan bij binnenkomst. Indien een artiest twee voorstellingen verzorgt – vanwege de coronacrisis kiezen enkele artiesten daarvoor – worden zowel de foyer als de zaal tussendoor gereinigd en ontsmet.

Gezellig uit in de buurt

Voorzitter Paul van Alphen verwacht dat theaterliefhebbers ondanks alle coronamaatregelen de weg naar Podium Boxtel weten te vinden. ,,We doen er alles aan om het theaterbezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien hebben we in de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een heel aantrekkelijk en gevarieerd programma. Ik denk dat heel veel mensen snakken naar een avondje uit. Bij Podium Boxtel kan dat. Gezellig uit in de buurt.”Delen: