Steven Brunswijk: van slaaf tot meester

08-10-2019

Cabaretier Steven Brunswijk gaf tijdens de preview in Podium Boxtel al een voorproefje van zijn show ‘Van Slaaf tot Meester’. Donderdag 24 oktober staat hij in de theaterzaal aan de Burgakker en neemt hij zijn publiek mee op reis door de wereld van de slavernij. En daarover kunnen best grappen gemaakt worden…

Praten over slavernij in Nederland roept volgens Brunswijk vaak een krampachtige en serieuze sfeer op. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. In zijn voorstelling ‘Van Slaaf tot Meester’ onderzoekt de cabaretier welke grappen wel of niet door de beugel kunnen en hoe het publiek daarop reageert.

Humor is voor Brunswijk de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. En het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater, zo stelt hij.

BRABONEGER

Brunswijk brak door met een spraakmakende video op Dumpert waarin hij in onvervalst Tilburgs dialect zijn mening gaf over grote en kleine maatschappelijke vraagstukken. Als ‘Braboneger’ kreeg hij steeds meer bekendheid en ging hij ook de theaters in met het programma ‘Vooroordelen’.

Op televisie was hij te zien in ‘De Braboneger Verkaast’. In dit programma ondernam hij met twee vrienden activiteiten die in zijn ogen alleen blanke mensen doen, zoals het Oktoberfest vieren, skiën en kamperen.

Brunswijk deed als BN’er mee aan RTL-programma ‘Expeditie Robinson’.

KAARTVERKOOP

De voorstelling ‘Van Slaaf tot Meester’ van Steven Brunswijk is donderdag 24 oktober om 20.15 uur te zien in Podium Boxtel. Kaarten kosten 17,50 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn te koop op www.podiumboxtel.nl en bij de vaste voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel.Delen: