REMember Buffalo live vanuit Podium Boxtel

14-07-2020

De Boxtelse rockband REMember Buffalo is de tweede groep die vanuit Podium Boxtel een livestream verzorgt op YouTube. Donderdag 23 juli treedt de band rond zanger-gitarist Henny van den Boom vanaf 20.15 uur op voor de camera’s in de theaterzaal aan de Burgakker. ,,Het applaus gaan we missen, maar wat is het fijn om weer te mogen spelen.”

REMember Buffalo is een Boxtelse band die voortkomt uit een jamsessie op popfestival Boer zoekt Band in 2017. Tijdens de tweede lustrumeditie van dat popfestival werd een ‘supergroep’ gevormd die uitsluitend bestond uit Boxtelse muzikanten. Daarin zat naast de Boxtelse zanger-gitarist Van den Boom ook bassist William van Houtum uit Liempde. ,,Samen speelden we enkele nummers van R.E.M. en ontstond het idee om met een nieuwe groep meer liedjes van deze bekende band uit Athens, Georgia te gaan spelen”, blikt Van Houtum terug.

REMember Buffalo bestaat naast Van den Boom en Van Houtum ook uit gitaristen Jeroen van Lier en Leon Ritmeijer en drummer Maurice Schouten. De naam van de band verwijst niet alleen naar R.E.M., maar ook naar The Tragically Hip. ,,Dat was een Canadese groep die in Nederland een grote cultstatus heeft en noodgedwongen stopte toen zanger Gordon Downie in 2017 overleed aan een hersentumor”, vertelt Van den Boom. ,,Een bekend nummer van The Tragically Hip is ‘At The Hundredth Meridian’. Daarin zingt Gordon onder meer ‘I remember Buffalo’. Deze spreuk zie je ook vaak op T-shirts van de band.”

CORONAVEILIG

De muzikanten van REMember Buffalo verheugen zich op de livestream vanuit Podium Boxtel. Van den Boom: ,,Het is alweer even geleden dat we live konden optreden, dus is het heerlijk om weer samen muziek te maken. Eindelijk mogen we weer spelen, al zullen we het ditmaal moeten doen zonder publiek.” De band zag vanwege de coronacrisis een reeks optredens niet doorgaan. ,,We zijn gelukkig weer aan het repeteren, op coronaveilige afstand van elkaar. En op 23 juli staan we dus in Podium Boxtel. Heerlijk.”

Het repertoire van REMember Buffalo zal tijdens de livestream voornamelijk bestaan uit nummers van The Tragically Hip, waaronder ‘Nautical Disaster’ en het eerder genoemde ‘At The Hundredth Meridian’. ,,We spelen minder R.E.M.-nummers omdat we daarvoor meer instrumenten nodig hebben en dat krijgen we nu niet georganiseerd. We gaan in elk geval wel ‘Begin The Begin’ van het vierde studioalbum ‘Lifes Rich Pageant’ van R.E.M. spelen”, aldus Van den Boom.

MEER LIVESTREAMS

De livestream van REMember Buffalo is donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel. De uitzending wordt verzorgd door de Boxtelse filmmaker Peter Hacken. Donderdag 6 augustus volgt een online optreden van singer-songwriter Pim Lavaleije, donderdag 20 augustus is DI-Project, de groep van zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en toetsenist Diana Huismans, op het Podium Boxtel-kanaal te zien.

OP DE FOTO: De Boxtelse band REMember Buffalo verzorgt donderdag 23 juli vanaf 20.15 uur een livestream optreden vanuit Podium Boxtel. Het optreden is gratis te zien op het YouTube-kanaal van het theater. (Foto: Samuel Hovener/Lana van Beijsterveldt).Delen: