Nog eenmaal op de bühne: Cor van Geffen

14-10-2019

De toegangsdeuren van Podium Boxtel zwaaien donderdag 31 oktober open voor Cor van Geffen (Boxtel 1953). De bekende pantomimespeler staat die avond nog eenmaal op de bühne met een exclusieve voorstelling ‘Noch einmal’.

Cor van Geffen verhief het pantomimespel tot een kunstvorm die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw kon rekenen op internationale belangstelling en waardering. Na de studie Beeldende Kunst en de opleiding Podium Uitvoerende Kunsten in Amsterdam en Bern presenteerde de Boxtelaar in 1978 zijn eerste pantomimeoptreden.

Van Geffen liet als geen ander zien hoe met deze unieke kunstvorm een complete theatervoorstelling voor het voetlicht kon worden gebracht. Na zijn podiumdebuut volgde een reeks voorstellingen in schouwburgen, tv-shows. Bovendien was de pantomimespeler veelvuldig in films te zien. Nu hij 66 jaar wordt, wil Van Geffen nog eenmaal laten zien wat hij in huis heeft.

En dat is niet mis. In ‘Noch einmal’ - een voorstelling die hij exclusief in Podium Boxtel opvoert - laat Van Geffen zien hoe zonder woorden een avondvullende theatervoorstelling vol komische sketches en dwaze fratsen kan worden gepresenteerd. Hij improviseert volop en is altijd op zoek naar humor. En die ligt ook in Podium Boxtel altijd op de loer…

KAARTVERKOOP

Cor van Geffen staat donderdag 31 oktober in Podium Boxtel. De voorstelling begint om 20.15 uur. Muziek, licht en geluid worden verzorgd door Bert Dankers en Jos de Wilde. ‘Noch einmal’ kwam tot stand met Mark de Laat. Toegangskaarten kosten 16 euro (exclusief pauzedrankje) en zijn te koop op www.podiumboxtel.nl en bij de verkooppunten Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel.Delen: