Nationaal Theaterweekend gaat niet door

07-01-2022

Het Nationaal Theaterfonds heeft met het Prins Bernard Cultuurfonds een streep gezet door het Nationaal Theaterweekend. De cultuurdriedaagse zou in het laatste weekend van januari 2022 worden gehouden, maar is vanwege de verlengde lockdowngeannuleerd. Dit heeft gevolgen voor twee voorstellingen in Podium Boxtel: ‘Byrds on the Wind’ en ‘Blind Date’.

Podium Boxtel sloot zich bij de start van het seizoen 2021-2022 voor het eerst in haar ruim vijftienjarige historie aan bij het Nationaal Theaterweekend. Samen met meer dan tweehonderd grote en kleine theaters in Nederland wilde ook Podium Boxtel het publiek gelegenheid bieden kennis te maken met theater in de buurt.

Het Nationaal Theaterweekend wordt al vele jaren gehouden en beoogt de band tussen publiek en podia in de eigen omgeving te versterken. Nu de lockdown tot half januari duurt en rekening wordt gehouden met een verlenging van de coronamaatregelen, is besloten het Nationaal Theaterweekend te annuleren. Dat betekent jammer genoeg dat ook de twee in Podium Boxtel geplande voorstellingen niet door kunnen gaan.

NEDERBEAT CLASSICS
De uitverkochte show ‘Nederbeat Classics’ van de Boxtelse supergroep Byrds on the Wind, die gepland stond voor vrijdag 28 januari, wordt verplaatst. De band heeft Podium Boxtel laten weten dat vanwege de coronabeperkingen amper ruimte was om te repeteren. Samen met de muzikanten zoekt het bestuur van Podium Boxtel naar een nieuwe datum in het voorjaar van 2022. Dan zullen alsnog de bekendste hits klinken van bands als The Golden Earrings, The Outsiders, The Motions, Q65, Earth & Fire en Kayak.

BLIND DATE
Ook de voorstelling ‘Blind Date’ in Podium Boxtel gaat niet door. Deze cabaretvoorstelling stond helemaal in het teken van het Nationaal Theaterweekend en zou zaterdag 29 januari in het theater aan de Burgakker te zien zijn. Bezoekers zouden pas bij aanvang van de voorstelling ontdekken welke cabaretier op de planken zou verschijnen. Nu het Nationaal Theaterweekend is afgelast, kan ook deze voorstelling geen doorgang vinden.

Het bestuur van Podium Boxtel onderzoekt momenteel of de cabaretier later dit seizoen of wellicht volgend seizoen alsnog geboekt kan worden. Zijn of haar naam wordt niet bekend gemaakt. Het is en blijft natuurlijk een blind date…

Het nu geannuleerde Nationaal Theaterweekend wordt niet ingehaald. Volgend jaar staat een nieuwe landelijke cultuurdriedaagse op het programma. Gekozen is voor de data 27, 28 en 29 januari 2023.Delen: