Karin Bloemen zingt Billy, Aretha, Norah en Amy

25-06-2019

Podium Boxtel opent het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 met een voorstelling van niemand minder dan Karin Bloemen. De bekende zangeres en cabaretière die al sinds 1983 in de schijnwerpers staat, komt vrijdag 27 september naar Boxtel met een uniek liedjesprogramma. In haar kielzog neemt ze de fameuze Old School Band mee.

Karin Bloemen is momenteel uitgebreid in het nieuws. Niet om haar optredens, maar ter gelegenheid van het verschijnen van ‘Mijn ware verhaal’, een boek over haar jeugd en haar incestverleden. De zangeres vertelde er openhartig over bij Pauw en stond zaterdag centraal in onder meer Volkskrant Magazine.

Na de officiële start van het seizoen met de Culturale luidt Karin Bloemen de dertiende jaargang van Podium Boxtel in. Haar nieuwe programma heet ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!’ en is een muzikale rondreis langs het werk van Bloemens grootste inspiratiebronnen. De voornamen van deze zangeressen zeggen iets over het songbook dat in Podium Boxtel wordt geopend: Billy Holliday, Aretha Franklin, Norah Jones en Amy Winehouse.

In ‘Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!’ laat Karin Bloemen zich begeleiden door de Old School Band, die ook buiten Nederland uitstekende recensies oogst. De Amerikaanse nieuwswebsite The Huffington Post schreef over de band dat het een no-nonsense swingend ensemble is met funky bassist en drummer, een spetterende gitarist en een muzikale tovenaar achter de toetsen. En die band begeleidt Karin Bloemen dus. In Podium Boxtel!

Kaarten voor de voorstelling van Karin Bloemen kosten 26 euro en zijn te koop via de website van Podium Boxtel. De voorstelling begint 27 september om 20.15 uur.Delen: