Fenne en Roeland terug in Podium Boxtel

03-01-2020

Amper twaalf maanden na hun eerste optreden in Podium Boxtel, staan zangeres Fenne van Wuijtswinkel en gitarist Roeland Heesbeen zaterdag 18 januari weer op de planken in de theaterzaal aan de Burgakker. Na ‘Songbird’, het muzikaal eerbetoon aan Eva Cassidy, presenteert het Boxtelse duo nu ‘American Tunes’. Deze voorstelling staat bol van bekende én onbekende liedjes uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Podium Boxtel was vorig jaar tot de laatste stoel bezet voor ‘Songbird’. Ook nu is er veel belangstelling voor de show van Fenne en Roeland, die begeleid worden door pianiste Diana Huismans, bassist Tony Maes en drummer Chris Grefkens.,,Het idee voor ‘American Tunes’ is snel na ons vorige optreden geboren”, licht Roeland toe. ,,We kregen veel verzoeken om met ‘Songbird’ op herhaling te gaan. Maar Fenne en ik willen andere liedjes spelen.” De arrangementen zijn geschreven door pianiste Huismans. ,,Samen hebben we een setlist samengesteld die in balans is met rustige én up-tempo nummers.”

LASTIGE ZOEKTOCHT

,,Het samenstellen van die setlist was een hel”, grinnikt Fenneals ze vertelt over de lastige zoektocht naar pakweg twintig liedjes voor ‘American Tunes’. ,,Er zijn zoveel mooie nummers en dan is het heel lastig om een selectie te maken.” De Boxtelse zangeres wil niet alle songtitels onthullen die de revue passeren. ,,Maar drie liedjes wil ik wel noemen. Zo ben ik blij dat we ‘For All We Know’ van Donny Hathaway spelen. Zo mooi…”

Daarnaast komt ‘Midnight Train to Georgia’ van GladysKnight & The Pips langs. ,,Maar dan in de versie van CissyHouston, de moeder van Whitney”, aldus Fenne. De Boxtelsewoonde in haar jeugd enkele jaren in de VS en leerde daar de Amerikaanse muziek kennen. ,,Ik woonde in de Verenigde Staten ten tijde van 9-11. Bij die herinnering hoort ‘Bridge Over Troubled Water’ van Simon & Garfunkel.”

VERHALEN VERTELLEN

Pop, soul en country. Dat zijn de drie muziekstijlen die in ‘American Tunes’ langskomen. ,,Bij alle liedjes wil ik iets vertellen over de artiest en de omstandigheden waarin het nummer werd geschreven”, zegt Fenne. De zangeres wil haar publiek ook meenemen naar Marietta, Pennsylvania en Atlanta, Georgia, de twee plekken waar ze haar jeugd doorbracht.

,,Veel nummers vertellen iets over de sociaal-maatschappelijke omstandigheden in Amerika”, gaat de Boxtelse verder. ,,Het is misschien een beetje krom om te zeggen, maar de mooiste muziek is gemaakt onder niet altijd even fijne omstandigheden. Ik vind het interessant om dat uit te zoeken en erover te vertellen.”

KAARTVERKOOP

‘American Tunes’ is zaterdag 18 januari om 20.15 uur te zien in Podium Boxtel. Kaartverkoop via www.podiumboxtel.nl en de vaste voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).

OP DE FOTO: Fenne van Wuijtswinkel en RoelandHeesbeen treden zaterdag 18 januari met hun nieuwe programma ‘American Tunes’ op in Podium Boxtel. (Tekst en foto: Marc Cleutjens. Dit artikel verscheen donderdag 2 januari 2020 in Brabants Centrum).Delen: