Boek en Bal

29-01-2020

Schrijf een kort verhaal voor de Boekenweek 2020

De Boekenweek (7 t/m 15 maart) krijgt dit jaar in Boxtel een bijzondere invulling. Het thema van de Boekenweek van dit jaar “Rebellen en dwarsdenkers” wordt belicht door een wedstrijd. Iedereen kan een zelf geschreven kort verhaal inzenden waarin dit onderwerp terugkomt. Het is een wedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar die niet onder contract staat van een uitgeverij of producent. In de jury zitten onder meer Martje Wijers (performer dichter) en JeanLuc van Engelen (leraar Nederlands op het Jacob-Roelandslyceum).

Tijdens Boek en Bal in Podium Boxtel op 7 maart 2020 wordt de “Boxtelse Korteverhalenprijs” uitgereikt aan de beste van alle inzendingen. Deze prijs bestaat uit een boekenbon van 100 euro. Verder zijn er prijzen voor andere genomineerden waaronder een boekenbon en een jaarabonnement voor de Bibliotheek.

Tot de spelregels behoort dat deelnemers niet meer dan één inzending insturen. Het korte verhaal moet tussen de 450 en 1500 woorden lang zijn. De korte verhalen kunnen tot en met 15 februari ingezonden worden via contact@boekenbalboxtel.nl.

Wat betreft het thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’ kan er ruim gedacht worden. Van de dwarsdenker die op een onverwachte manier laat kijken tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de gevestigde orde. Het is een groot goed dat schrijvers de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken en onafhankelijk zijn.

Meer informatie over de wedstrijd en Boek en Bal op 7 maart is te vinden op www.boekenbalboxtel.nl.Delen: