Locatie SintLucas, Burgakker 17, Boxtel Contact T (06) 41362569 E info@podiumboxtel.nl
 • Nieuwsbrief
< terug naar programma
 • datum
  za 20 januari 2018
 • Aanvang
  20:30 uur
 • Genre
  Muziek
 • tarief
  € 7,50
  exclusief pauzedrankje
reserveer deze
voorstelling

The Galactic Lo-Fi Orchestra
The happy prince and other stories or the picture of Dorian Gray

The Galactic Lo-Fi Orchestra

The galactic lo-fi orchestra, de band rondom Boxtelnaar Michel Geelen, presenteert vandaag haar nieuwe en vierde album. Naast Michel speelt ook de uit Boxtel afkomstige Eugene Broeren (hij speelt ook in ‘the milestones from the underground scene’). Verder zienen horen we Adrie Kauwenberg (bass en zang), Harald van Lieshout (keyboard en piano) en Roelof van Driel (drums).

Ook deze CD kan, net zoals voorgaande albums, met recht een solo werkstuk van Michel genoemd worden. Hij tekende namelijk voor alle teksten en muziek, en ook nam hij bijna alle zang en instrumenten voor zijn rekening.

Volgens goed lo-fi gebruik werden de opnames en mix gewoon gezellig thuis gemaakt.

De band bracht eerder al drie albums uit, namelijk ‘i wrote 666 on the kitchen floor’ (2011), ‘giving  popmusic back to the people’ (2013)  en ‘pocket symphonies for the painfully alone’ (2015). Alle albums kregen mooie, zo niet lovende recensies in de media en een plek op de VPRO luisterpaal. In de recensies werd vooral gemeld dat de band een zeer eigen geluid en eigen gezicht heeft. Vergelijkingen met bands als eels en het oude werk van deus worden wel gemaakt. Naast de albums maakte de band ook enkele lo-fi en no-budget videoclips.

Live staat de groep te boek als een energiek en enthousiast gezelschap. De band deed mee aan de Popronde (2011) en gaf al vele optredens (oa W2, De Effenaar en Het Patronaat) in het Nederlandse club en festival circuit.

De nieuwe plaat komt uit op CD incl i-tunes en spotify
facebook; www.facebook.com/tglfo 
bandcamp; www.thegalacticlofiorchestra.bandcamp.com


 

Een voorstelling in Podium Boxtel combineren met een etentje in de buurt? Dat kan en maakt je avondje uit nóg completer! Reserveer een tafeltje bij De Rechter of Rembrandt en geniet van een smakelijk theatermenu. Beide restaurants liggen op een steenworp afstand van Podium Boxtel. Dus heel geschikt om voorafgaand aan de voorstelling op je gemak eerst een hapje te eten. Geef wel even de starttijd van de voorstelling door aan het restaurant en vergeet niet je kaartjes voor de voorstelling apart te reserveren.

 

 

Podium Boxtel wordt pas echt een avondje uit in combinatie met het theaterdiner!

 

Sponsoren