Locatie SintLucas, Burgakker 17, Boxtel Contact T (06) 41362569 E info@podiumboxtel.nl
 • Nieuwsbrief
< terug naar programma
 • datum
  do 11 april 2019
 • Aanvang
  20:15 uur
 • Genre
  Theater
 • tarief
  € 18,50
  inclusief pauzedrankje
reserveer deze
voorstelling

Hockeycollege
Met Marc Lammers

Hockeycollege

Marc Lammers was de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Hij stond aan de leiding van het team dat de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Na de Olympische Spelen in Beijing stopte Lammers als bondscoach. Als speler speelde hij vijf interlands voor het Nederlandse herenhockeyteam. Lammers speelde 16 jaar in de Nederlandse Hoofdklasse, bij de clubs Oranje Zwart en Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch.

 

Na enkele jaren als coach van verschillende jeugdteams werd Lammers eind jaren 90 de assistent van Tom van ‘t Hek bij het Nederlandse dameshockeyteam. Een paar maanden voor de Women’s Field Hockey World Cup 1998 gespeeld in Utrecht, werd Lammers benoemd als coach van het Spaanse nationale dameshockeyteam, waarmee hij vierde werd op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney, Australië. Twee maanden later werd hij de hoofdcoach van het Nederlandse dameshockeyelftal.

 

In 2012 werd Marc bondscoach van het Belgische herenhockeyteam, waarmee hij in 2013 tot de tweede plaats op het EK-hockey en de vijfde plaats op het WK reikte. In juli 2014 maakte Lammers bekend om persoonlijke redenen als bondscoach van de Belgische hockeymannen te stoppen, maar hij kondigde tevens ook zijn afscheid als hockeycoach aan.

 

Momenteel is hij coach van het Solar team (studenten vanuit Delft).

 

Innoveren

Marc Lammers verdient de naam moderne coach. Hij heeft veel innovatieve technieken geïntroduceerd, waaronder een videobril, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters, ijsbaden, oor-telefoontjes en analysesoftware. Marc staat dan ook bekend om zijn innovaties, er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd: lammeren.

 

Coaching

Niet alleen Marc’s coachingstechnieken op het sportieve vlak zijn innovatief: zijn presentaties en trainingen voor het bedrijfsleven zijn eveneens zeer vernieuwend. Door middel van visuele en interactieve middelen zijn de presentaties levendig en emotioneel. De videovoorbeelden vanuit de praktijk geven een perfecte link tussen sport en bedrijfsleven.

Privacy policy

Sponsoren